Team VDC wint Meesterproeffinale

Eindexamenleerlingen Technasium presenteren hun werk

Welk team heeft de beste meesterproef afgelegd? En welke leerlingen hebben hun project  het beste gepresenteerd? Daar draaide het vanmiddag allemaal om bij de Technasium Meesterproeffinale op het Eckartcollege in Eindhoven. Elk van de 6 deelnemende scholen heeft een groep havo 5 of vwo 6-leerlingen afgevaardigd om voor de jury een presentatie te geven.

 

Meesterproef

Binnen het Technasium volgen leerlingen het vak Onderzoek & Ontwerpen, kortweg O&O. Daarin werken ze in teamverband voor een opdrachtgever uit de praktijk. Ze doen onderzoek en lossen vraagstukken op. In het eindexamenjaar wordt dit vak afgesloten met de meesterproef. Leerlingen werken een schooljaar lang aan een  groot project, waarin ze kunnen laten zien wat ze waard zijn en waarin de brug wordt geslagen naar het Hoger Onderwijs.

 

Topteams

Op de scholen zelf is de meesterproef inmiddels afgerond. De leerlingen zijn beoordeeld door de eigen docent, een expertbegeleider uit het Hoger Onderwijs en natuurlijk door de opdrachtgever zelf. Het team dat naar hun mening de beste meesterproef heeft afgelegd, heeft vanmiddag gestreden in Eindhoven tijdens de grote meesterproeffinale.

 

Varendonck-College

In opdracht van dierenartsenpraktijk de Eenhoorn ontwierpen Dennis, Sem en Thomas "de Cees".

De Cees is een spalk ontworpen van thermoplastisch materiaal en biedt bescherming aan het infuus. Het dier kan met "de Cees" niet aan het infuus krabben of bijten en het voorkomt het buigen van de poot. Bij dierartsenpraktijk de Eenhoorn is "de Cees" ondertussen in gebruik genomen. Dennis, Sem en Thomas hadden het beste ontwerp en konden het goed verdedigen, daarmee sleepten de jongens de felbegeerde meesterproefprijs in de wacht. De jongens kregen tegoedbonnen ter waarde van 100 euro per leerling en een certificaat.

 

Netwerk Brabant-Oost

De meesterproeffinale wordt georganiseerd door de zes Technasiumscholen die samenwerken in het netwerk Brabant Oost. Het zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), Het Dr. Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Boschcollege (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege in Eindhoven.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0