Ontmoeten voor de toekomst

De Automotive Campus in Helmond vormt op vrijdag 2 februari de locatie voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Technasium. Driehonderd leerlingen van de zes deelnemende scholen kunnen op deze innovatieve en inspirerende locatie kennismaken met een 40-tal technische  bedrijven. Een bijeenkomst die voor zowel de leerlingen als de bedrijven veel oplevert.

Ontmoeten

Het sleutelwoord tijdens de netwerkbijeenkomst is ‘ontmoeten’. Voor de leerlingen die het vak Onderzoek en Ontwerpen volgen is de middag een uitgelezen gelegenheid om verschillende bedrijven in één keer te ontmoeten. Ze gaan bij de verschillende bedrijven op zoek naar keuzeprojecten die ze voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren. Ook leggen ze contacten met verschillende bedrijven waar ze later in hun carrière nog gebruik van kunnen maken.

 

Toekomst

Voor de deelnemende bedrijven is de netwerkbijeenkomst een mogelijkheid om hun bedrijf te presenteren. Door middel van diverse opdrachten kunnen zij de leerlingen kennis laten maken met de wereld van de techniek en hopelijk hierdoor enthousiast maken voor technische vervolgopleidingen. Door leerlingen kennis te laten maken met de techniek geeft het ook de mogelijkheid om in een vroeg stadium nieuwe krachten aan te boren om de krapte op de markt op te vangen. Voor hen is de ontmoeting met een leerling er wellicht één met een toekomstige werknemer.

 

 

Inspirerende omgeving

De netwerkbijeenkomst zal worden geopend door Lex Boon. Boon is directeur van de Automotive Campus, de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en vestigingslocatie op het gebied van automotive en slimme mobiliteit. De Automotive Campus in Helmond is een ontmoetingsplek waar kennis en bedrijven samen komen met als doel het bevorderen van cross-sectorale samenwerking, kennisdeling en open innovatie. Op de Campus worden Slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor mensen, wegen en voertuigen van vandaag en morgen gerealiseerd.

 

 

De netwerkbijeenkomst begint vrijdag 2 februari om 15.00 uur. Deelnemende scholen zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), Het Dr. Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Boschcollege (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven).

 

De Technasium Netwerkbijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door onderstaande bedrijven en instellingen.