Voorbeeldprojecten bovenbouw

Vanwege de privacy van zowel leerlingen als opdrachtgevers kunnen sommige namen en contactgegevens zijn verwijderd of zwart weergeven worden.

Download
JRL_4eklas_eindverslag
Waar: Jacob-Roelandslyceum
Wie: VWO4
Opdrachtgever: Hoppenbrouwers
Wat: Er komen veel telefoontjes binnen bij de receptie, en de receptionisten niet weten naar wie
die allemaal doorverbonden moeten worden, en of degene naar wie de telefoontjes doorverbonden
moet worden, beschikbaar is. Voor het bedenken van oplossingen wordt er gekeken naar het huidige systeem, de eisen en behoeften van de opdrachtgever en bestaande oplossingen in de markt. Het blijkt dat er vanuit gegaan mag worden dat iedereen een mobiele telefoon heeft, wat ervoor zorgt dat voor alle werknemers dezelfde oplossing geldt, namelijk een app. Een ander deel van het probleem is het opzoeken van naar wie doorverbonden moet worden, dit had een directe oplossing, namelijk een zoekprogramma waar gezocht kan worden op categorie. Om het probleem nog een deel te voorkomen is er een wijziging in de visitekaartjes plaatsgevonden en om het uiteindelijke volledige nieuwe systeem te introduceren wordt een introductievideo gebruikt.
Keuzeproject klas 4 Jacob-Roelandslyceum
Adobe Acrobat document 1.2 MB
Download
ECK_5eklas_ontwerp
Waar: Eckartcollege
Wie: VWO5
Opdrachtgever: Catharina Ziekenhuis Eindhoven
Wat: Op de afdeling oncologie in het Catharina ziekenhuis zijn de artsen en verplegers nu veel tijd kwijt aan het mengen en verwarmen van spuiten. Omdat dit mengen voor de verpleger tussen de vijf á tien minuten kost en de behandeling meestal meerdere dagen duurt, zijn de verplegers erg veel tijd kwijt aan één patiënt; tijdens het mengen kunnen de verplegers namelijk niks anders doen. Wij hebben namelijk de opdracht gekregen om een machine te ontwerpen die de spuiten goed mengt en naar kamertemperatuur brengt. Onze machine zorgt er voor dat verplegers of patiënten niet meer de spuiten hoeven te mengen.
1819_Project V5_voor website.pdf
Adobe Acrobat document 284.3 KB
Download
JBC_4eklas_Eindverslag
Waar: Jeroen Bosch College
Wie: 4 havo
Opdrachtgever: Huijbregts: Het vat van 2020
Wat: Huijbregts is een bedrijf dat hoofdzakelijk maar één ding doet: het grootschalig mengen van voedingsstoffen. Voor het vervoeren van de verschillende voedingsstoffen wordt gebruik gemaakt van een semi-automatisch transportsysteem. Momenteel gebruikt Huijbregts plastic zakken voor het vervoer van voedingsstoffen die in de verschillende productielijnen weinig gebruikt worden. Tevens is het belangrijk dat er geen kruisbesmetting van allergenen plaatsvindt. Er zal dus een drager moeten worden bedacht voor het vervoer van al die voedingsstoffen. Die drager wordt alleen binnen het bedrijf gebruikt. Een belangrijke factor in het proces waar rekening mee gehouden moet worden is dat de drager kan worden afgesloten zodat er geen kruisbesmetting kan plaatsvinden. Daarnaast zal de drager gemakkelijk opneembaar moeten zijn in het semi-automatisch transportsysteem van het bedrijf.
Eindverslag Het vat van 2020.pdf
Adobe Acrobat document 1.2 MB
Download
VDC_4eklas_Adviesrapport
Waar: Varendonck College
Wie: Technasium 4 bestaande uit Havo4 en VWO4
Opdrachtgever: Move Your Body
Wat: Steeds vaker willen ouderen fitnessen omdat een goede conditie goed is voor lichaam en geest. Niet alle apparaten in de sportschool zijn gebruiksvriendelijk voor senioren. Aan onze leerlingen de taak om de problemen in kaart te brengen en hier een oplossing voor te bedenken.
vierdejaars_ Adviesrapport MYB definitie
Adobe Acrobat document 747.0 KB