Technasium Netwerkbijeenkomst


Eerste online netwerkbijeenkomst 27 november 2020: deze opdrachtgevers doen mee!


Vlog van Varendonck College ism de Peelpioniers


Automotive Campus voor de tweede keer locatie van de Technasium Netwerkbijeenkomst

 

De Automotive Campus in Helmond vormde op vrijdag 1 februari voor de tweede keer de locatie voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Technasium. Driehonderd leerlingen van de zes deelnemende scholen kunnen op deze innovatieve en inspirerende locatie kennismaken met een 30-tal bedrijven en instellingen.

 

Ontmoeten

Het sleutelwoord tijdens de netwerkbijeenkomst is ‘ontmoeten’. Voor de leerlingen die het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) volgen in de technasiumstroming is de netwerkbijeenkomst een uitgelezen gelegenheid om verschillende bedrijven in één keer te ontmoeten. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze bij de verschillende bedrijven op zoek naar keuzeprojecten die ze voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren. Ook leggen ze contacten met verschillende bedrijven waar ze later in hun carrière nog gebruik van kunnen maken.

 

Toekomst

Voor de deelnemende organisaties is de netwerkbijeenkomst een mogelijkheid om hun organisatie te presenteren. Door middel van diverse opdrachten kunnen zij de leerlingen kennis laten maken met de wereld van de technologie en hopelijk hierdoor enthousiast te maken voor bèta technische vervolgopleidingen. Door leerlingen kennis te laten maken met de technologie geeft het ook de mogelijkheid om in een vroeg stadium nieuwe krachten aan te boren om de krapte op de markt op te vangen. Voor hen is de ontmoeting met een leerling er wellicht één met een toekomstige werknemer. Naast veel terugkerende technische bedrijven begint de netwerkbijeenkomst ook in de smaak te vallen bij bedrijven die zich richten op innovatie en duurzaamheid. Ook de cross-overs tussen de verschillende organisaties maakt dit evenement op meerdere fronten interessant om aan deel te nemen. 

 

Inspirerende omgeving
De netwerkbijeenkomst is voor de tweede keer gehouden op de Automotive Campus, de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en vestigingslocatie op het gebied van automotive en slimme mobiliteit. De Automotive Campus in Helmond is een ontmoetingsplek waar kennis en bedrijven samen komen met als doel het bevorderen van cross-sectorale samenwerking, kennisdeling en open innovatie. Op de campus worden slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor mensen, wegen en voertuigen vandaag en morgen gerealiseerd.

 

Technasiumnetwerk Brabant Oost
De Technasium Netwerkbijeenkomst is een evenement voor en door het technasiumnetwerk Brabant Oost. De deelnemende scholen zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), het Dr.-Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Bosch College (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven).

Jubileum in 2020
In 2020 zal voor de tiende keer de Technasium Netwerkbijeenkomst georganiseerd worden. Hiervoor is het netwerk op zoek naar nieuwe organisaties, ideeën en financieringen om dit jubileum mee te vieren.


Bedrijven

Technasium Brabant-Oost Netwerkbijeenkomst: Trots, Talent, Toekomst!

Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven uit verschillende branches om leerlingen te laten zien hoe leuk techniek is. Bedrijven die graag contact willen leggen met geïnteresseerde bèta-leerlingen en eventueel in een technasiumproject met ze samen willen gaan werken. Ook bedrijven of instellingen die niet technisch zijn, maar waar wel veel met techniek en bèta-technisch onderzoek gebeurt zijn van harte welkom.

 

De informatie voor bedrijven over de netwerkbijeenkomst vindt u op de pagina's 'bedrijven'.