Technasium Netwerkbijeenkomst


Vlog van Varendonck College ism de Peelpioniers


Aanmelden netwerkbijeenkomst van start

Gezocht: Opdrachtgevers!

Ook dit jaar zoeken weer ongeveer 300 technasiumleerlingen uit 4havo, 4vwo en 5vwo een opdrachtgever met een bèta technisch vraagstuk. Interesseer jij hen voor jouw vakgebied door hen een project aan te bieden?

Wat vragen we van opdrachtgevers?
Binnen het project naar keuze gaan leerlingen in groepjes van gemiddeld 4 leerlingen voor een periode van ongeveer 16 weken (ca. 5 uur per week) zich inzetten voor een bèta-technische casus van een opdrachtgever. Wij vragen opdrachtgevers bij voorhand na te denken over een desbetreffende casus.

Tijdspad
31 januari 2020 - Technasium Netwerkbijeenkomst 2020: Op dit evenement presenteren opdrachtgevers hun casus(sen) aan de groepjes leerlingen. 
Vanaf februari 2020 - Leerlingen nemen contact op met de opdrachtgevers. Opdrachtgevers kunnen bij veel animo vragen om motivatiebrieven. Leerlingen wordt vriendelijk verzocht ook opdrachtgevers waar zij niet gaan starten hiervan in te lichten.
Februari - mei 2020 - Projecten worden uitgevoerd. Leerlingen zullen (bij voorkeur) een startafspraak maken en een tussenoplevering bespreken met de opdrachtgever.
Mei 2020 - Leerlingen presenteren hun uitkomsten aan de opdrachtgever. 

De volgende opdrachtgevers hebben zich al aangemeld!


Save the date - Technasium Netwerk Bijeenkomst 31 januari 2020 - Automotive Campus Helmond

Het technasiumnetwerk Brabant-Oost organiseert voor de tiende keer een netwerkbijeenkomst. Op deze netwerkbijeenkomst netwerken technasiumleerlingen uit de bovenbouw met opdrachtgevers voor hun keuzeprojecten. Hiervoor zijn we op zoek naar oude- en nieuwe bedrijven die zich als opdrachtgever willen aansluiten op de netwerkbijeenkomst en bij de technasiumcommunity in Brabant-Oost.

De komende periode staat in het teken van het informeren van alle bedrijven, onderwijsinstellingen en mogelijke opdrachtgevers. Vanwege het jubileum (10 jarig bestaan), wordt er een professionaliseringsupgrade gemaakt in de communicatie. De nieuwsbrief is zojuist verzonden. Mocht je deze niet hebben ontvangen, kijk dan even in je ongewenste berichten (en vertrouw e-mails afkomstig van info@technasiumbrabantoost.nl) of meld je aan voor de komende nieuwsberichten via https://www.technasiumbrabantoost.nl/aanmelden-nieuwsbrief/.


Automotive Campus voor de tweede keer locatie van de Technasium Netwerkbijeenkomst

 

De Automotive Campus in Helmond vormde op vrijdag 1 februari voor de tweede keer de locatie voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Technasium. Driehonderd leerlingen van de zes deelnemende scholen kunnen op deze innovatieve en inspirerende locatie kennismaken met een 30-tal bedrijven en instellingen.

 

Ontmoeten

Het sleutelwoord tijdens de netwerkbijeenkomst is ‘ontmoeten’. Voor de leerlingen die het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) volgen in de technasiumstroming is de netwerkbijeenkomst een uitgelezen gelegenheid om verschillende bedrijven in één keer te ontmoeten. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze bij de verschillende bedrijven op zoek naar keuzeprojecten die ze voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren. Ook leggen ze contacten met verschillende bedrijven waar ze later in hun carrière nog gebruik van kunnen maken.

 

Toekomst

Voor de deelnemende organisaties is de netwerkbijeenkomst een mogelijkheid om hun organisatie te presenteren. Door middel van diverse opdrachten kunnen zij de leerlingen kennis laten maken met de wereld van de technologie en hopelijk hierdoor enthousiast te maken voor bèta technische vervolgopleidingen. Door leerlingen kennis te laten maken met de technologie geeft het ook de mogelijkheid om in een vroeg stadium nieuwe krachten aan te boren om de krapte op de markt op te vangen. Voor hen is de ontmoeting met een leerling er wellicht één met een toekomstige werknemer. Naast veel terugkerende technische bedrijven begint de netwerkbijeenkomst ook in de smaak te vallen bij bedrijven die zich richten op innovatie en duurzaamheid. Ook de cross-overs tussen de verschillende organisaties maakt dit evenement op meerdere fronten interessant om aan deel te nemen. 

 

Inspirerende omgeving
De netwerkbijeenkomst is voor de tweede keer gehouden op de Automotive Campus, de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en vestigingslocatie op het gebied van automotive en slimme mobiliteit. De Automotive Campus in Helmond is een ontmoetingsplek waar kennis en bedrijven samen komen met als doel het bevorderen van cross-sectorale samenwerking, kennisdeling en open innovatie. Op de campus worden slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor mensen, wegen en voertuigen vandaag en morgen gerealiseerd.

 

Technasiumnetwerk Brabant Oost
De Technasium Netwerkbijeenkomst is een evenement voor en door het technasiumnetwerk Brabant Oost. De deelnemende scholen zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), het Dr.-Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Bosch College (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven).

Jubileum in 2020
In 2020 zal voor de tiende keer de Technasium Netwerkbijeenkomst georganiseerd worden. Hiervoor is het netwerk op zoek naar nieuwe organisaties, ideeën en financieringen om dit jubileum mee te vieren.


Bedrijven

Technasium Brabant-Oost Netwerkbijeenkomst: Trots, Talent, Toekomst!

Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven uit verschillende branches om leerlingen te laten zien hoe leuk techniek is. Bedrijven die graag contact willen leggen met geïnteresseerde bèta-leerlingen en eventueel in een technasiumproject met ze samen willen gaan werken. Ook bedrijven of instellingen die niet technisch zijn, maar waar wel veel met techniek en bèta-technisch onderzoek gebeurt zijn van harte welkom.

 

De informatie voor bedrijven over de netwerkbijeenkomst vindt u op de pagina's 'bedrijven'.