Netwerkbijeenkomst 2021

Tweede online Technasium Netwerkbijeenkomst een succes!

Op vrijdag 10 december heeft de Technasium Netwerk Bijeenkomst 2021 plaatsgevonden. Voor de tweede keer was dit een volledige online editie, volledig opgezet in de vorm van online speeddates.

 

Speeddates
Nadat de technasiumleerlingen uit 4havo, 4vwo en 5vwo casussen van mogelijke opdrachtgevers gelezen hebben, stelden de leerlingenteams een top 5 samen. Voor elk team was er tijdens de netwerkbijeenkomst een dagprogramma opgesteld waarin ze speeddates hadden met vier of vijf van deze opdrachtgevers. Tijdens de gesprekken is er gesproken over de casussen, mogelijke opdrachten en wederzijdse verwachtingen. Daarnaast wisselen teams en opdrachtgevers ook contactgegevens uit.

 

Grace Eijpe (Houtdatwerkt): ‘Het speeddaten ging goed. Ik heb genoten van de leerlingen die enthousiast erin gingen!’

 

Groot aantal deelnemende leerlingen

In totaal deden 191 leerlingen verdeeld over 58 leerlingenteams mee aan de netwerkbijeenkomst. In totaal hebben zij 241 speeddates gehad. De deelnemende technasiumscholen waren d’Oultremont College Drunen, Jeroen Bosch College Den Bosch, Jacob Roelandslyceum Boxtel, Eckartcollege Eindhoven, Dr. Knippenbergcollege Helmond en Varendonck College, locatie Asten.

 

Lianne van den Wittenboer (Brainport): ‘De leerlingen hadden zich goed voorbereid. Ik kreeg zelfs een aantal technische vragen waar ik zelf even over moest nadenken.’

 

Toenemende deelname van opdrachtgevers uit het hoger onderwijs
Elk jaar zijn er gemiddeld 30 opdrachtgevers die zich aanmelden om met de technasiumteams in gesprek te gaan. De afgelopen jaren is de deelname van het hoger onderwijs toegenomen. Met dit jaar zelfs een deelname van meer hoger onderwijsinstellingen uit Brabant! Naast de samenwerking met Fontys Hogescholen en de Technische Universiteit Eindhoven, waren ook Avans Hogeschool en Breda University of Applied Science met meerdere opdrachten aanwezig.

 

Master of Light! Powered by ASML - Night of the Nerds
Naast de ingeplande speeddates konden leerlingen in hun wachttijd gebruik maken van het spel ‘Master of Light’ waarin je lichtstralen moet leiden van het begin naar nieuwe focuspunten. Daarbij moet gebruik gemaakt worden van optische elementen zoals lenzen, splitters en spiegels. Meer informatie is hier te vinden.

 


Een kleine impressie van de netwerkbijeenkomst 2021


Tweede online netwerkbijeenkomst: deze opdrachtgevers deden mee!


 

UITNODIGING - AANMELDING GESTART

TECHNASIUMNETWERKBIJEENKOMST 10 DECEMBER 2021
AUTOMOTIVE CAMPUS HELMOND
Foto's: Omroep SIRIS/Rob Fritsen
Technasiumnetwerkbijeenkomst 2021
Datum: Vrijdag 10 december 2021
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur (opbouw vanaf 13.00u)
Locatie: Automotive Campus, Helmond (fysiek)

Hoe zit dat met het coronavirus?

We begrijpen dat de bijeenkomst wellicht niet in de vorm zoals we het gewend zijn doorgang kan hebben. De meerwaarde van de Netwerkbijeenkomst is zo groot dat we toch kijken naar een alternatieve vorm. We kiezen ervoor op een fysieke bijeenkomst te organiseren, gebaseerd op de speeddaterondes die we vorig jaar online hebben georganiseerd. Om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden maken we een rooster per school en per leerlingenteam en zullen de speeddates zittend zijn. 

Uiteraard evalueren we ook dit jaar of de Netwerkbijeenkomst, in aangepaste versie, de doelen behaalt zoals wij omschrijven: netwerken, oefenen met communicatievaardigheden, vragen stellen en het matchen van vraag en aanbod. 

Wij hopen ook dit jaar op uw komst!

Ik wil mij graag aanmelden als opdrachtgever!

Opdrachtgevers gezocht!

Op deze netwerkbijeenkomst netwerken technasiumleerlingen uit de bovenbouw met opdrachtgevers voor hun keuzeprojecten. Hiervoor zijn we op zoek naar bekende en nieuwe bedrijven die zich als opdrachtgever willen aansluiten op de netwerkbijeenkomst en bij de technasiumcommunity in Brabant-Oost.

Wat vragen we van opdrachtgevers?
Binnen het project naar keuze gaan leerlingen in groepjes van gemiddeld 4 leerlingen voor een periode van ongeveer 16 weken (ca. 4 uur per week) zich inzetten voor een bèta-technische casus van een opdrachtgever. Wij vragen opdrachtgevers bij voorhand na te denken over een desbetreffende casus. Op aanvraag kunnen voorbeelden van voorgaande jaren gedeeld worden.

Tijdspad
26 november 2021 - Uiterlijke datum voor opdrachtgevers om zich aan te melden en vooraf casussen te delen (aanmelden via button, casussen opsturen via info@technasiumbrabantoost.nl). De casussen worden via een verborgen webpagina gedeeld met de leerlingen ter voorbereiding op hun voorkeursaanvragen.

2 december 2021 - Uiterlijke datum voor leerlingen om hun top 5 speeddates aan te geven. Zij worden ingedeeld bij ongeveer 3 voorkeursaanvragen.

7 december 2021 - Indeling speeddates wordt gedeeld met deelnemende scholen en opdrachtgevers.

10 december 2021 - Technasium Netwerkbijeenkomst 2021: Op dit evenement presenteren opdrachtgevers hun casus(sen) aan de groepjes leerlingen en stellen de leerlingenteams vragen over de casussen en de organisatie aan de opdrachtgever.

Vanaf 13 december 2021 - Leerlingen nemen contact op met de opdrachtgevers. Opdrachtgevers kunnen bij veel animo vragen om motivatiebrieven. Leerlingen worden vriendelijk verzocht ook opdrachtgevers waar zij niet gaan starten hiervan in te lichten.

Februari - mei 2021 - Projecten worden uitgevoerd. Leerlingen zullen (bij voorkeur) een startafspraak maken en een tussenoplevering bespreken met de opdrachtgever.

Juni 2021 - Leerlingen presenteren hun uitkomsten aan de opdrachtgever. 

Ik wil mij graag aanmelden als opdrachtgever!
Ik wil graag de voorgaande edities bekijken
Deelnemende technasiumscholen
Technasiumnetwerken worden ondersteund door Stichting Technasium met een netwerkregisseur. De netwerkregisseur van netwerk Brabant-Oost is Samantha Boon.
https://www.facebook.com/technasiumbrabantoost/
https://twitter.com/technasiumbo
https://www.technasiumbrabantoost.nl/
https://www.linkedin.com/groups/4823051/
Copyright © 2020 Technasium Brabant-Oost, All rights reserved.

Ons e-mailadres is:
info@technasiumbrabantoost.nl 

Je kan je via deze link uitschrijven.

Heb je dit bericht doorgestuurd gekregen en wil je deze e-mails zelf ontvangen? Dit kan via https://www.technasiumbrabantoost.nl/aanmelden-nieuwsbrief/


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*