Terugblik TNB 2017

De Technasium Netwerkbijeenkomst 2017 vond op vrijdagmiddag 10 februari plaats in het Evoluon in Eindhoven. Hieronder een terugblik op deze middag en foto's die gemaakt zijn vóór aanvang van de bijeenkomst (tijdens het ontvangst van de bedrijven en het klaarmaken van de stands) en tijdens de bijeenkomst.

Artikel

Het Evoluon in Eindhoven vormde vrijdag 10 februari  het decor voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Netwerk Technasium Brabant Oost. Tijdens deze bijeenkomst draaide het vooral om netwerken tussen de ruim 40 technische bedrijven en instellingen en de dik 300 leerlingen van de zes deelnemende scholen.

 

Het was dit jaar voor de zevende keer dat Netwerk Technasium Brabant Oost een dergelijke bijeenkomst organiseerde. De goed geregelde ontvangst was dit jaar in handen van de Technasium-leerlingen van het Jeroen Bosch College. Zij kregen vooraf van het Evoluon een korte workshop hoe zij te werk moesten gaan.

 

Contacten leggen

Jurriaan ten Broek van Geofoxx merkte op dat de leerlingen met zeer gerichte vragen en grote interesse informatie kwamen inwinnen. De professionele houding waarmee ze de bedrijven benaderen laat volgens hem zien dat de leerlingen zeer gemotiveerd zijn om het contact te leggen. Ze komen niet alleen voor eventuele opdrachten maar ontdekken tegelijk ook de vele mogelijkheden die de technische sector hen kan bieden.

 

Opdrachten

Een drietal havoleerlingen verwoordde het heel mooi. “We hebben een aantal bedrijven bezocht en we hebben nu al drie opdrachten waar we wel verder mee willen. En het is ook super fijn om zoveel verschillende bedrijven bij elkaar te zien.” Maar ook voor bedrijven was de netwerkbijeenkomst erg zinvol. Zij konden deze dag  niet alleen hun bedrijf promoten, maar ook kennismaken met mogelijk toekomstige werknemers. In een tijd van schaarste onder technisch personeel is het voor hen belangrijk om veel jongeren enthousiast maken voor een technische vervolgopleiding. Door de scholieren een praktijkopdracht te geven snijdt het mes voor hen ook aan twee kanten: De  leerlingen lossen voor het bedrijf een bestaand probleem op of leveren op zijn minst een frisse en verhelderende kijk op de situatie op.

 

Spreker

De netwerkbijeenkomst werd geopend door Peter van Westendorp. Van Westendorp is projectmanager bij Strukton, een gespecialiseerd bedrijf in technieken voor afzinken van tunnels. Van Westendorp startte zijn verhaal met te vertellen dat hij bij een klein jongetje naar zijn zelfgebouwde sneeuwfort moest komen kijken. Voor een professional in de bouw natuurlijk een interessant project. Daarmee legde hij de link naar de aanwezige  leerlingen  van het Technasium: zij zijn immers de toekomst. De wereld van de techniek staat niet stil en er is veel behoefte aan mensen die de innovatie kunnen voortzetten. Een mooie aftrap van de bijeenkomst om te netwerken aan de toekomst.

Foto's door Jelle Swets (www.jelleswetsfotografie.nl)

Foto's door Rob Fritsen (Omroep Siris, www.siris.nl)

Overige foto's

Bedrijven en instellingen