Meesterproeffinale 2020

De 'beste' meesterproeven ontmoeten elkaar! Het netwerk Brabant-Oost organiseert op donderdagmiddag 2 april 2020 voor de zesde keer een middag waarbij van elke school het groepje examenleerlingen dat de meeste indruk maakt zijn werk laat zien aan leerlingen en docenten van de andere scholen. Ze strijden om de meesterproefprijs: de eer, een fantastische prestatie voor in het portfolio en een mooie prijs om mee naar huis te nemen.

 

Dit jaar zou de Meesterproeffinale in het nieuwe gebouw Nexus van Fontys Technology & Innovation op de TU/e campus gehouden worden. Helaas is het gebouw gesloten in verband met de Covid-19 maatregelen. Daarom wordt de finale op afstand georganiseerd! Dat betekent dat het tijdstip nog steeds staat, de scholen de presentaties laten opnemen op film en deze vanaf het filmmateriaal beoordeeld worden.

Ook studenten en docenten van de TU/e en de Fontys Hogescholen zijn van harte uitgenodigd om op afstand deel te nemen als jurylid op afstand.

 

Wil je aanwezig zijn? Laat dit weten via onze netwerkregisseur Samantha Boon: s.boon@technasium.nl, met als onderwerp: Meesterproeffinale 2 april 2020. 

Deelnemers en projecten 2020

De onderstaande projectteams nemen in 2020 deel aan de Meesterproeffinale. Gegeven zijn de titel van het project en de opdrachtgever.

 

- Eckart College: Liam, Ravi, Tim, Jaap en Juno (6vwo) met 'De Vidazaroller' voor het Catharina Ziekenhuis

- Varendonck College: Gina (6vwo) en Sanne (5havo) met 'Allergenenonderzoek Huijbregts' voor Huijbregts

- Jacob-Roelandslyceum: Romy, Linn en Maudy (5havo) met 'Sterilisatiebakken' voor Markhorst Elektro B.V.

- Dr. Knippenbergcollege: Lukas en Wim (5havo) met 'Wasstraat voor sensoren' voor Huijbregts

 

d'Oultremontcollege: Helaas dit jaar geen deelname!

Jeroen Bosch College: Helaas dit jaar geen deelname!

 

Vorig jaar: Winnaars en projecten 2019

De Meesterproeffinale 2019 werd gewonnen door Robbe, Nadir, Tycho & Berend van het Jeroen Bosch College. Zij verpletterde de jury met hun project: Dubai Expo 2020: Nederlands Paviljoen. De tweede plaats ging naar Bram & Thijs van het d'Oultromontcollege met hun MeDi-Alarm.

 

Een uitgebreidere beschrijving van de projecten waar de leerlingen het resultaat van presenteren staat op de volgende pagina.