Meesterproeffinale 2022

Deelnemers en projecten 2022

De 'beste' meesterproeven ontmoeten elkaar! Het netwerk Brabant-Oost organiseert op donderdagmiddag 7 april 2022 voor de achtste keer een middag waarbij van elke school een team examenleerlingen dat de meeste indruk maakt zijn werk laat zien aan leerlingen en docenten van de andere scholen en juryleden vanuit de TU/e en Fontys Hogescholen. Ze strijden om de meesterproefprijs: de eer, een fantastische prestatie voor in het portfolio en een mooie prijs om mee naar huis te nemen.

 

Dit jaar zijn we gelukkig weer welkom bij de Technische Universiteit Eindhoven!

De onderstaande projectteams nemen in 2022 deel aan de Meesterproeffinale. Gegeven zijn de titel van het project en de opdrachtgever.

 

- Eckartcollege: Xann, Francesco, Luuk, Jonas en Rosa (vwo) met 'Een duurzame Villa in de Bulders, Heeze' voor Orga Architecten

- d'Oultremont College: Mark en Marijn (vwo) met 'De Ontvangstrobot' voor Actemium 

- Dr. Knippenbergcollege: Kardelen, Sten en Thijmen (vwo) met 'Innovatief watermanagement in de Slimste Wijk van Europa' voor Brainport Smart District Brandevoort

- Jacob-Roelandslyceum: Bram en Polo (vwo) met 'Stabilisatie lanceersysteem' voor T-minus engineering (publieksprijs!)

- Jeroen Bosch College: Marijn, Joost, Yrza en Pieter (vwo) met 'Ontwerp Polypil' voor Universiteit Utrecht 

- Varendonck College: Sanne, Iris en Jasmijn (vwo) met 'MRI imaging' voor Philips Medical Systems (expertprijs!) 

 

Wil je aanwezig zijn? Laat dit weten via onze netwerkregisseur Samantha Boon: s.boon@technasium.nl, met als onderwerp: Meesterproeffinale 7 april 2022.


Deelnemers en projecten 2021

De onderstaande projectteams nemen in 2021 deel aan de Meesterproeffinale. Gegeven zijn de titel van het project en de opdrachtgever.

 

- Eckartcollege: Anne, Bram en Etienne (vwo) met 'Digital Twinning' voor Sioux Technologies (publieksprijs!)

- d'Oultremontcollege: Bjorn (vwo) met 'Ontwikkeling van de tweede generatie cardiale mappingsystemen' voor het Erasmus MC (expertprijs!)

- Dr. Knippenbergcollege: Fleur (havo) met 'Ontwerpen voor een gezonde wijk en circulaire wijk' voor Brainport Smart District Brandevoort

- Jacob-Roelandslyceum: Maud, Anne, Jork en Douwed (havo) met 'Poolhouse van isolerend beton' voor sKin architects

- Jeroen Bosch College: Menno, Koen, Max en Jules (vwo) met 'Technische Buddy' voor ASML

- Varendonck College: Sabine, Yanne, Loes en Sem (vwo) met 'App voor jongeren' voor Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

ReumaZorg Nederland

 


Deelnemers en projecten 2020

De onderstaande projectteams nemen in 2020 deel aan de Meesterproeffinale. Gegeven zijn de titel van het project en de opdrachtgever.

 

- Eckart College: Liam, Ravi, Tim, Jaap en Juno (6vwo) met 'De Vidazaroller' voor het Catharina Ziekenhuis (2e prijs!)

- Varendonck College: Gina (6vwo) en Sanne (5havo) met 'Allergenenonderzoek Huijbregts' voor Huijbregts

- Jacob-Roelandslyceum: Romy, Linn en Maudy (5havo) met 'Sterilisatiebakken' voor Markhorst Elektro B.V. (1e prijs!)

- Dr. Knippenbergcollege: Lukas en Wim (5havo) met 'Wasstraat voor sensoren' voor Huijbregts

Een uitgebreidere beschrijving van de projecten waar de leerlingen het resultaat van presenteren staat op de volgende pagina. 


Winnaars en projecten 2019

De Meesterproeffinale 2019 werd gewonnen door Robbe, Nadir, Tycho & Berend van het Jeroen Bosch College. Zij verpletterde de jury met hun project: Dubai Expo 2020: Nederlands Paviljoen. De tweede plaats ging naar Bram & Thijs van het d'Oultromontcollege met hun MeDi-Alarm.

 

Een uitgebreidere beschrijving van de projecten waar de leerlingen het resultaat van presenteren staat op de volgende pagina.