Nieuws

Meesterproeffinale 2024

We zijn er weer! Komende donderdagmiddag, 4 april, zullen leerlingen van alle scholen in het netwerk hun meesterproeven presenteren voor een jury in de meesterproeffinale. Hieronder vinden jullie een verzameling a4-populairs waarin leerlingen hun projecten alvast kort presenteren

Download
Modulaire Faunapassage - VDC
VDC_ VWO6 _ Daan en Loet_ Modulaire Faun
Adobe Acrobat document 357.3 KB
Download
Solar Powered Autonomous Boat - Rodenborch college
A4 populair - meesterproef.pdf
Adobe Acrobat document 5.8 MB
Download
Stichting Sinterklaasstad - Knippenberg college
Stichting Sinterklaasstad A4-populair.pd
Adobe Acrobat document 84.6 KB
Download
Automatische trekbank - Eckart college
MP Automatische trekbank.pdf
Adobe Acrobat document 834.0 KB
Download
Wensbeeld Wilhelminakanaal m.b.t de Otter - Doultremontcollege
A4 populair wensbeeld Wilhelminakanaal m
Microsoft Word document 1.6 MB

Aanmelden Technasium Netwerkbijeenkomst 2022 gestart!

Op vrijdag 2 december vindt onze Technasium Netwerk Bijeenkomst weer plaats. Op deze netwerkbijeenkomst maken technasiumleerlingen uit de bovenbouw kennis met opdrachtgevers voor hun keuzeprojecten. Hiervoor zijn we op zoek naar bekende en nieuwe bedrijven die zich als opdrachtgever willen aansluiten op de netwerkbijeenkomst en bij de technasiumcommunity in Brabant-Oost.

Doet u ook (weer) mee? Meld u dan aan met de knop onderaan deze mail.

Wat vragen we van opdrachtgevers?
Binnen hun keuzeproject werken leerlingen zich in groepjes van gemiddeld 4 leerlingen aan een bèta-technische casus van een opdrachtgever. Zij werken hier ongeveer 16 weken 4 uur per week aan.

Wij vragen opdrachtgevers vooraf na te denken over een casus. Indien gewenst helpen wij graag met het opstellen van een goede casus.

Tijdpad

  • 28 oktober 2022 - Deadline aanmelden
  • 7 november 2022 - Deadline aanleveren casussen
  • 28 november 2022 - Meer informatie over 2 december
  • 2 december 2022 -  De netwerkbijeenkomst online

Na de netwerkbijeenkomst:

  • december Leerlingen nemen contact op met de opdrachtgevers. 
  • Februari - mei 2023 - Leerlingen werken op school aan de projecten.
  • Juni 2023 - Leerlingen presenteren hun uitkomsten aan de opdrachtgever. 

Wilt u meer informatie of aanmelden? kijk op deze pagina.

Wij hopen u op 2 december ook aan onze leerlingen te mogen voorstellen.

Meld u met de knop hieronder aan. Binnen een week ontvangt u meer informatie.

VDC en JRL winnaars Meesterproeffinale!

Donderdagmiddag 19 april ontmoetten de beste meesterproefteams van de Technasia van Brabant-Oost elkaar tijdens de Meesterproeffinale. Na zes goede presentaties van hele mooie projecten vond er juryoverleg plaats. De 1e plaats ging naar het team van het Varendonckcollege, dat zich heeft bezig gehouden met het transport van grote bermborden. De 2e plaats was voor het duo van het Jacob-Roelandslyceum dat een ontwerp en prototype heeft gemaakt voor een manier om medische apparatuur tijdens het bewegen op zijn plek te houden. Gefeliciteerd!

Klik hier voor meer informatie over de projecten van de deelnemers.

 

De meesterproeffinale vond plaats bij TU/e innovation Space, waar de leerlingen en aanwezige ouders en docenten meteen zagen aan wat voor mooie projecten de studenten daar werken: een soort Technasium op heel hoog niveau! Het is mooi om te zien hoe het Technasium aansluit op de ontwikkelingen in het hoger onderwijs.

Meesterproeffinale 2018

Donderdagmiddag 19 april is het weer zover: de beste projectteams van de 6 scholen van Brabant-Oost ontmoeten elkaar in de Meesterproeffinale! Zij zullen in 10 minuten aan elkaar, docenten, juryleden en andere geïnteresseerden hun product van het afgelopen jaar laten zien. Nieuwsgierig waar ze mee bezig zijn geweest? Hun korte samenvattingen staan hier. De middag vindt plaats bij innovation Space van de TU/e. Het belooft een mooie middag te worden!

Ontmoeten voor de toekomst

De Automotive Campus in Helmond vormt op vrijdag 2 februari de locatie voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Technasium. Driehonderd leerlingen van de zes deelnemende scholen kunnen op deze innovatieve en inspirerende locatie kennismaken met een 40-tal technische  bedrijven. Een bijeenkomst die voor zowel de leerlingen als de bedrijven veel oplevert.

Ontmoeten

Het sleutelwoord tijdens de netwerkbijeenkomst is ‘ontmoeten’. Voor de leerlingen die het vak Onderzoek en Ontwerpen volgen is de middag een uitgelezen gelegenheid om verschillende bedrijven in één keer te ontmoeten. Ze gaan bij de verschillende bedrijven op zoek naar keuzeprojecten die ze voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren. Ook leggen ze contacten met verschillende bedrijven waar ze later in hun carrière nog gebruik van kunnen maken.

 

Toekomst

Voor de deelnemende bedrijven is de netwerkbijeenkomst een mogelijkheid om hun bedrijf te presenteren. Door middel van diverse opdrachten kunnen zij de leerlingen kennis laten maken met de wereld van de techniek en hopelijk hierdoor enthousiast maken voor technische vervolgopleidingen. Door leerlingen kennis te laten maken met de techniek geeft het ook de mogelijkheid om in een vroeg stadium nieuwe krachten aan te boren om de krapte op de markt op te vangen. Voor hen is de ontmoeting met een leerling er wellicht één met een toekomstige werknemer.

 

 

Inspirerende omgeving

De netwerkbijeenkomst zal worden geopend door Lex Boon. Boon is directeur van de Automotive Campus, de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en vestigingslocatie op het gebied van automotive en slimme mobiliteit. De Automotive Campus in Helmond is een ontmoetingsplek waar kennis en bedrijven samen komen met als doel het bevorderen van cross-sectorale samenwerking, kennisdeling en open innovatie. Op de Campus worden Slimme, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor mensen, wegen en voertuigen van vandaag en morgen gerealiseerd.

 

 

De netwerkbijeenkomst begint vrijdag 2 februari om 15.00 uur. Deelnemende scholen zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), Het Dr. Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Boschcollege (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven).

 

De Technasium Netwerkbijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door onderstaande bedrijven en instellingen.

De eerste aanmeldingen zijn binnen!

Over een kleine maand is het weer tijd voor de Technasium Netwerkbijeenkomst. Een groot aantal bedrijven en instellingen ontmoeten dan onze enthousiaste bovenbouwleerlingen! De eerste aanmeldingen van bedrijven die mee willen doen zijn al binnen... Wilt u er, namens uw bedrijf, ook bij zijn op vrijdagmiddag 2 februari? U bent nog steeds van harte welkom!